Pszichológia mindenkinek.

Váradi Fanni pszichológus blogja

Váradi Fanni pszichológus blogja

Mégis érdemes dühösen ágyba menni!

2017. január 03. - Váradi Fanni Piroska

Mindannyian hallottuk már a tanácsot: "Ne menj ágyba mérgesen!" Különösen a párkapcsolatokra vonatkoztatva. Természetesen van benne igazság. Nem érdemes sokáig halogatni a számunkra fontos ügyeket. Sőt, partnerünknek sem esik jól, ha oda se bagózunk a problémáira, és minden gond nélkül, nagyokat szuszogva az igazak álmát alusszuk.

Bizony, nem egészséges, ha rendezetlenül hagyjuk a párkapcsolati konfliktusokat! Nem szabad figyelmen kívül hagyni a gondokat és egy elegáns mozdulattal lefeküdni aludni, a következő nap pedig üveges szemmel úgy tenni, mintha mi sem történt volna. 

De azt se felejtsük el, hogy az már teljesen más tészta, ha nem a téma lezárásaként kezdünk el vígan hortyogni, hanem csak szüneteltetjük a vitát. Szó szerint alszunk rá egyet! Sőt, néha kifejezetten ajánlott egy kis alvás-szünetet tartani - ha már a teljes porcelán étkészletet a falhoz hajigáltuk.

MIÉRT?

1. Jobban tudsz gondolkodni kipihent aggyal.

Amikor fáradtak vagyunk, az agyunk sincs a topon. Kimerülten néha egy szimpla rántotta elkészítése is nehézségekbe ütközhet, nemhogy a másik lelkivilágára való ráhangolódás! Félig működő aggyal nem fogtok tudni eredményesen kommunikálni. Ilyenkor érzékenyebbek vagyunk, kevesebb az önuralmunk és kevésbé tudunk objektíven tekinteni a problémára. Ilyen körülmények között a vita csak rosszabb lesz. Aludjatok egyet, és folytassátok a beszélgetést másnap. Hidd el, racionálisabban fogsz gondolkodni és képes leszel más szemszögből szemlélni a dolgokat!

A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://varadifannipszichologus.blog.hu/api/trackback/id/tr3712095179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása