Pszichológia mindenkinek.

Váradi Fanni pszichológus blogja

Váradi Fanni pszichológus blogja

Az igazán boldog élet 4 titkos összetevője

2016. június 20. - Váradi Fanni Piroska

Szerezd meg az összes hozzávalót az igazán ízletes, boldog élet receptjéhez!

1_kep_1.jpg

Természetesen a „boldog élet” mindenkinek mást jelent, de mindannyiunkban közös az, hogy el szeretnénk érni. Biztosan tapasztaltad már, hogy az életed egyik területe éppen csak rendbe jött, de egy másik része elkezd összeomlani. Így az élet egy örökös harcnak tűnik, s ki akar így élni?

Íme néhány kulcs összetevő, mely segíthet abban, hogy elindulj a boldog élethez vezető úton.

1. titkos összetevő: Egészséges határok felállítása

Fontos, hogy alakítsd ki saját határaidat és tartsd is magad hozzájuk. Tudd előre, mit fogsz mondani és/vagy tenni, ha valaki átlépi őket. Készülj fel rá, hogy ezzel lehet, hogy felborzolod a kedélyeket, és akár el is veszíthetsz pár (valójában) mérgező kapcsolatot, de így legalább megtudhatod, hogy ki áll melletted és ki nem.

2_kep.jpg

2. titkos összetevő: Önbizalom, hogy tudd érvényesíteni a határaidat

Képesnek kell lenned arra, hogy kiállj magadért, hogy úgy kezeljenek, ahogy szeretnéd. Valószínűleg tudod magadról, hogy jól teljesítesz a munkádban vagy, hogy nagyszerű szülő vagy. Ez azonban mind csak „feltételes” önbizalom. A sima önbizalom viszont szilárd meggyőződés önmagunkban, tekintet nélkül arra, hogy mit gondolnak és mondanak mások. Ha nincs meg ez az erős alap, nem fogod tudni tartani a határokat, amiket felállítottál.

3_kep.jpg

3. titkos összetevő: Egészséges kapcsolat önmagaddal, hogy önbizalmat építs

Ha igazán ismered önmagadat - az erősségeidet, gyengeségeidet, érzelmeidet, álmaidat, adottságaidat, értékeidet stb. – sokkal magabiztosabbnak és értékesebbnek érzed magad. Viszont a legtöbb ember másoktól vár visszajelzést és elismerést, ahelyett, hogy magának tenné fel azokat a kérdéseket, amit például egy első randin megkérdezne a másiktól. Így nem csoda, hogy sok kapcsolatnak vége szakad, hiszen a saját magunkkal való kapcsolat az alapja minden másiknak is.

4_kep.jpg

4. titkos összetevő: Szabadulj meg a fájdalmas múlttól, hogy egészséges kapcsolatod lehessen önmagaddal

A tudatalatti eltárol minden élményt, tehát ha megismételnél egy fájdalmas tapasztalatot, emlékeztetni fog annak érdekében, hogy biztonságban maradj. Ez sok esetben hasznos, de felnőtt korunkra már nagyon sok elraktározott élményünk van, ami miatt megrekedhetünk. Ha néha kikapcsolod a tudatodat, könnyen ki tudod söpörni azokat az élményeket, amelyekre már nincs szükséged. Mindez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészséges kapcsolatod legyen magaddal, és végső soron a boldog élethez is.

 5_kep.jpeg

 

(Forrás: Psych Central. (2016). The 4 Secret Ingredients for a Truly Happy Life. Psych Central. Retrieved on June 15, 2016, from http://psychcentral.com/blog/archives/2016/06/08/the-4-secret-ingredients-for-a-truly-happy-life/)

A bejegyzés trackback címe:

https://varadifannipszichologus.blog.hu/api/trackback/id/tr518823916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása